torstaina, lokakuuta 21

what is mine is yours?Tässä pari viikkoa sitten kävi aika outo ja kurja juttu, joka pisti vähän vihaksi. Facebookista löytyi tyttö, joka esiintyi siellä mun kuvilla ja niitä oli paljon. Kuvat eivät olleet tuoreita, ja oma fb profiilini on täysin suojattu. Muistin ikivanhan irc-galleria profiilini ja tajusin etten ole (MIKSI?!) poistanut sieltä kuviani. Muistin tunnuksen ja salasanan, ja huomasin ettei mulla ole siellä näkyvillä yhtäkään niistä kuvista, joita tässä valeprofiilissa oli. Herää kysymys, mistä ne kuvat on otettu... Että älkääpä ihmetelkö jos ei hirveästi kiinnosta laittaa sitä vanhaa blogia esille.. Ehkä jonain päivänä mutta.. Ja onhan näitä ollut ennenkin, mutta tää oli ensimmäinen FB:ssa. Teini-aikoina mun kuvilla löytyi todella moni irc-galleriasta, ei ollut kivaa.

Kysynpä vaan, mikä motiivi porukalla on esiintyä netissä toisen kuvilla? Jo se, että se on älytöntä, naurettavaa, lapsellista ja ällöttävää, on kamalaa, mutta eikö porukka tajua että se on myös rikos. Ällöttävää. On todella hämmentävää nähdä kuvia itsestään ja kavereistaan(!!!) kuvia liitettynä vääriin nimiin. "Mä ja mun sisko" - my ass.

No mutta sainpahan nyt ainakin poistettua sen irc-galleria profiilin ja muistin jälleen miksen ole tehnyt sitä aiemmin. Kaikki muut teiniajan kuvat ovat tuhoutuneet vanhojen tietokoneiden myötä, tuolla niitä oli satoja piilossa. Halusin tietenkin pelastaa rakkaat muistot ja kyllä siinä hetki meni niitä koneelle tallennellessa.. :-)


Nyt voi anonyyminä tunnustautua, oletko joskus ollut netissä jonkun muun kuvalla? Mua kiinnostaa tää ja haluan kuulla mikä siinä on se funktio esiintyä muuna ihmisenä.

10 kommenttia:

Kebe kirjoitti...

En oo koskaan tajunnu tätä! FB:n aikana en oo vastaavaan omien kuvien kohdalla törmänny(enkä kyllä kenenkään muidenkaan kohdalla itse asiassa), mutta galleriassa muinoin monet kerrat, ja se tuntu joka kerta todella iljettävältä. Siltä, ku joku yrittäis käyttää hyväksi. Hanurista on, ku näitä ei koskaan oikeesti saada mihinkään vastuuseen.

Anna kirjoitti...

Mä en kans tajua.. Ehkä joku kokee itse olevansa niin ruma ettei saa tarpeeksi huomiota omilla kuvillaan. Aika surullista :(

isa kirjoitti...

kerran on mun kuvilla tehty tunnukset kuvakkeeseen, ja että mua kuvotti se kun joku esiintyy minuna. oon miettiny kanssa mikä pointti siinä on!? en ymmärrä saako siitä jotain iloa tai itsetunnon boostausta kun ihmiset kehuu kuvia, joissa ei itse edes ole :D aivan perseestä kyllä kyseinen toiminta.

Anonyymi kirjoitti...

Mun kuvilla tehtiin kans joskus yläaste-aikoina tunnus kuvakkeeseen. Nice -.-

ja vähän offtopic, mutta mä niin toivon etten olis poistanu mun gallerianickiä joskus, koska sieltä tosiaankin löytäis niitä ihania vaaaaanhoja kuvia :D mullakin nimittäin kaikki tiedostot tuhoutunut koneelta, yhyyyy :(

noraa kirjoitti...

Toi on ihan perseestä :<

Anonyymi kirjoitti...

mun kuvilla on kans tehty joskus vuosia sitten profiili irc-galleriaan! olin itse siis myös galleriassa silloin ja sillä tyypillä oli suht samoja kuvia kuin mulla siellä. Se tyyppi näytti jonkin verran multa joten sillä oli myös omia kuvia siellä seassa (tai mistä sen tietää oliko ne sen omia, jonkun kuitenkin). En ite löytänyt tätä profiilia vaan puolituttu tuli sanomaan että meepäs katsomaan. Ilmoitin ylläpitäjille asiasta ja ne ilmeisesti poisti koko tytön profiilin.
HYI eihän sitä tiiä mimmonen ihminen sieltä tietokoneen takaa löytyy ketä niillä kuvilla esiintyi! Voi olla vaiks joku pervo vanha mies! HYI!
Mut hyvä että sait selville asiasta, ilmotitko johonkin poliisille tai ylläpitäjille tms?

Maya kirjoitti...

Ihan käsitämätöntä touhua. En ymmärrä yhtään, miksi jotkut tekee tollasta!

Anonyymi kirjoitti...

Miks joku haluaa edes tehä tollasta :s

AnsQ kirjoitti...

Mikä siinä on hienoa, että joku kehuu jonkun toisen kuvia, jotka joku dorka on laittanut "itsenään" galleriaan? Siis eihän siinä oo mitään järkeä. : D
EN YMMÄRRÄ.

Onko ne sitten jotain tosi nuoria/teinejä joiden älyllinen kehitys on tottakai jäljessä aikuisista vai mikä helvetti siinä on. Tosin en mä kyllä nuorempanakaan tollasta olis tehnyt. Käsittämätöntä tosiaan. :s

linda sofia kirjoitti...

en mäkää ymmärrä tota! galleriasta oon löytäny kans monta sellasta jossa on mun kuvia :-D