lauantaina, helmikuuta 20

Sisustussuunnittelu (120 ov / 3v) Artesaani


Moni on kysynyt opiskelupostausta ja nyt päätin _vihdoin_ toteuttaa sen. En varmaan tule ajatelleeksi kaikkea oleellista joten jos joku jää kaivelemaan, saa kysyä. :-)
Opiskelen siis tällä hetkellä Salossa -Salon seudun ammattiopistossa kulttuurilinjalla sisustussuunnittelua. Koulutus on toisen asteen koulutus, mutta opiskelemaan haluavalla pitää olla taustalla ylioppilas-tutkinto.

Koulutus kestää 2,5 vuotta ja antaa todella hyvät valmiudet työelämään, suunnittelemaan niin yksityiskoteja kuin julkisiakin tiloja. Lähes kaikki valmistuvat pääsevät valmistumisen jälkeen oman alan töihin. Työpaikkoja mm. suunnittelutoimistot, arkkitehtitoimistot, sisustusliikkeet tai yrittäjyys (johon ehkä suurin osa ryhtyy).
Valmistumisen jälkeen ammattinimike on sisustussuunnittelija tai sisustusartesaani.

Meillä oli juuri keittiösuunnittelu kurssi jolle piti löytää oikeat asiakkaat. Nämä mun piirtämät kuvat omasta kohteestani. Kuvat on piirretty AutoCad-ohjelmalla, joka on taivaanlahja! :-D Nyt kun tämän on oppinut, en enää ikinä halua piirtää käsin... ;>

Meillä ei ole koulussa lähestulkoon lainkaan tenttejä tai kokeita, arvosanat annetaan kursseilla tehtävistä harjoitustöistä, "lopputöistä" ja muista tehtävistä. Tehtävät vaihtelevat kursseittain. On perus piirustustehtäviä, suunnittelutehäviä, AutoCad-tehtäviä, elävän mallin piirtämistä, valokuvausta, liiketoimintaa..


Ensi jaksossa meillä tulee olemaan ensimmäinen opinnäytetyö, jossa kaikki tekevät "koko asunnon" sisustussuunnitelman. Tämä tulee olemaan tooodella ison kaavan juttu ja pelkään nyt jo kuinka stressaantunut tulen ensijaksossa olemaan.. Onneksi koulua huhtikuun puoleen väliin saakka on vain maanantaista keskiviikkoon, not bad! ;-)

Opiskelun aikana tulee olemaan 3 työharjoittelua. Ensimmäinen niistä on toisen vuoden syksynä ja se kestää n. kuusi viikkoa. Seuraava harjoittelujakso on saman vuoden keväällä ja se on hieman pidempi harjoittelu. Kolmas harjoittelu on kolmannen vuoden syksynä. Mulla on jo melkein selvät sävelet mistä paikoista lähden harjoittelupaikkaa hakemaan mutta vielä en paljasta mitään sillä yksi niistä on todella bueno! ;-)

Mun piirtämiä kuvia elävän mallin kurssilta. Jostain syystä mä tykkäsin tosta kurssista... ;-)


Mulle ei nyt tullut kauheasti mitään mieleen mutta heittäkää niin paljon vaan kysymyksiä kun vaan tulee mieleen niin vastaan mielelläni!

7 kommenttia:

Sanni kirjoitti...

Oi vitsi, kuulostaa niin kivalta noi sun opinnot, itekin jossain vaiheessa pohdin samaa alaa, eikä se vieläkään oo täysin poissuljettuna, joskin epäilen oman kiinnostukseni riittämistä loppuun asti.. Ootko itse joutunu miettii koskaan että jaksaako ihanaa harrastusta sittenkään tehdä työkseen, vai ootko saanut opintojen kautta vaan lisää inspistä? Ja luuletko että sun alalla täytyy omata ns. luonnonlahjoja, toisin sanoen kaikkea ei vaan voi oppia koulussa..? :)

Tykkäilen kovin sun blogista, tsemppiä kiireiselle keväälle! :)

Anonyymi kirjoitti...

Oi kuulostaa niin mielenkiintoiselta! Oot todella hyvä piirtämään:>

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta toi ala/koulu :) Miten muuten toi alastoman mallin piirtäminen liittyy tohon alaan vai onko se joku vapaavalintainen kurssi? Ja millä kuljet kouluun, jos asut Turussa? :)

noona kirjoitti...

oot todella hyvä piirtämään! :)

Anonyymi kirjoitti...

Ah, kiitos paljon tästä postauksesta. Sain paljon lisätietoa alasta ja opinnoista!

Oletko itse siis viihtynyt siellä hyvin? Meinaatko itse yrittäjäksi?

Olen nyt lukiolaisena suorittanut kuvisdiplomin siltä varalta jos joskus lähden semmoiselle alalle.. Mutta muakin mietityttää että jaksaako sitä rakasta harrastusta tehdä ihan työkseen? Ootko kokenut asian ärsyttävänä vai onko inspis lisääntynyt?

Jonneli

Sofia kirjoitti...

Sanni: no joo oon kyllä miettinyt. Ja aika moni viime vuonna valmistuneista hakeutui valmistumisen jälkeen aivan tietoisesti hetkeksi aivan muun alan töihin koska sisustus pursui joka paikasta. Mutta kyllä mulla se palo tähän sisustukseen kyllä on ja koko ajan se vaan lisääntyy:> Mutta kysy 2 vuoden päästä uudestaan ;D!
Ja en nyt noista luonnonlahjoista tiedä, mutta kyllähän sitä silmää tyylille pitää olla, sitä ei kyllä opi opettelemalla..
Kiitos ja kivat kevään jatkot sinnekin suunnalle!!

Anonyymi: voi kiitos!

Anonyymi: Se periaatteessa liittyy vaan siihen että pitää opetella hahmottamaan mittasuhteet todella nopeasti. Ei meillä ollut noiden mallien piirtämiseenkään aikaa kuin 5-20 minuuttia. :)
Mä kuljen kouluun kolmen muun Turkulaisen tytön kanssa kimppakyydillä. Vuoro viikoin mennään toistemme autoilla:> Myös junalla pääsee kätsysti!

noona: voi kiitos:>

Jonneli: Voi mäkin olisin halunnut suorittaa kuvisdiplomin, en vaan ikinä sitten ehtinyt..
Olen kyllä viihtynyt tosi hyvin, joka päivä oppii jotain uutta oleellista! Välillä tietenkin turhauttaa eikä jaksaisi kaikkea mutta se kai vaan kuuluu asiaan..

Periaatteessa olen kyllä miettinyt tuota yrittäjyyttäkin mutta se vaatii niin paljon ja se on niin riskialtista hommaa. Epävakaat tulot ja stressi ei kauheasti houkuta.. Mieluiten hakeutuisin jollekin suunnittelutoimistolle töihin :)

kiva jos postauksesta sai jotain irti!:>

Anonyymi kirjoitti...

Ritva: Tulin tälle sivulle "vahingossa". Olen ollut samalla alalla.. Kolutuksesi varmaan tulee olemaan hyvä, kun olet näin tarmokas. Haluaisin korostaa muutamaa asiaa. Jos joudut kirjallisesti hakemaan työtä, MUISTA OIKEINKIRJOITUS. Nuoret osaavat nykyään englannin kieltä ja heillä / meillä ovat hämärtyneet yhdyssanat, teitittelymuodot.. Muista myös olla tarkkana, että tiedät jotain katto-, seinä- ala- ja välipohjarakenteista. Myös pitäisi osata lukea rakenne-, LVI- ja sähköpiirustuksia. Kaikkein tärkeintä on, ettet luule olevasi valmis suunnittelija juuri koulusta päästyäsi. Toivotan Sinulle PARASTA MAHDOLLISTA ELÄMÄÄ ILOINEEN JA SURUINEEN.